De interieurontwerper als intermediair

categorie hout achtergrond

- Het begin van een nieuwe opdracht begint altijd uiteraard met de kennismaking met de potentiële opdrachtgevers. En of dat nu relatiepatronen betreft als man-vrouw, man-man of vrouw-vrouw;  onze ervaring leert dat er bijna altijd een vorm van discrepantie is tussen de opdrachtgevers onderling. Men kijkt niet alleen op tegen alle regelwerkzaamheden die nu eenmaal gepaard gaan met een verbouwing en nieuw interieur, vaak zijn de onderlinge verschillen in smaak en ideeën over de uitvoer al voldoende om die zo gewenste verbouwing uit te stellen.

Je leef- en woonomgeving dient, idealiter, een afspiegeling te zijn van de gezamenlijke behoeften, en die inpassen in een ontwerp dat beiden bevalt is voor partners regelmatig een uitdaging die men liever zelf niet aangaat.

Als interieurontwerper werken wij over het algemeen vanuit de functie van de ruimte en verplaatsen ons in de beleving van de gebruiker. Hierin zijn wij onpartijdig. En dat blijkt in de praktijk een gouden greep. Het traject begint dan ook met  gesprekken waaruit alle noodzakelijke informatie gefilterd wordt , waarna een visie en aanpak opgesteld worden.  Gaandeweg het proces komen we tot een ontwerp dat beide opdrachtgevers aanspreekt, en dan blijkt al snel dat die verschillen in de praktijk eigenlijk wel meevallen en het eindresultaat beider ‘zijn’ weerspiegelt.