Sweet dreams...

lifestyle05We brengen er heel wat uurtjes door, al dan niet slapend. De slaapkamer is een ruimte waar we tot rust willen komen, maar dat is geen reden om het maar een saaie, sfeerloze ruimte te laten. Een stijl die veel mensen aanspreekt is het ultieme hotelgevoel. Maar hoe creëer je dat gevoel?

Er bestaan uiteraard verschillende soorten hotelkamers. Door in gesprek te gaan met onze opdrachtgevers en in te haken op hun wensen bepalen we de basisvoorwaarden waaraan de kamer moet voldoen.
Wellicht moet er ook rekening gehouden worden met een aanpalende badkamer of walk in closet.
Ons advies luidt in alle gevallen: houd je aan één stijl. Mixen van stijlen leidt vaak tot onrust en komt het gewenste gevoel niet ten goede. Lichte kleurtinten gecombineerd met houtaccenten zorgen voor een rustgevende uitstraling.

Wat dacht je van een strakke gietvloer of een sfeervolle visgraatvloer? Zwarte kozijnen zijn een ware eyecatcher en geven een spannend contrast in een lichte ruimte.


Het middelpunt in iedere slaapkamer is uiteraard een kwalitatief bed dat op een mooie manier in de rest van het interieur verwerkt is. Neem echt even de tijd om het het perfecte bed te vinden en laat je hierin goed adviseren. Sommige beddenwinkels hebben zelfs een speciale beddenlijn met hotelbedden. Neem daar eens een kijkje en kies het meest comfortabele bed. Daarnaast is de keuze voor beddengoed essentieel: kies bij voorkeur een effen wit dekbedovertrek en breng luxe en kleuren aan door middel van spreien en kussens.

lifestyle06Luxueuze hotelkamers zijn standaard uitgerust met voldoende kastruimte. Kies bij voorkeur afgesloten kasten voor een rustig geheel. Dit omdat rondslingerende kleding en andere prullaria veel onrust creëren. Een goed alternatief is een (maatwerk)inbouwkast van grond tot plafond. Maar denk ook nachtkastjes met lades in plaats van een open kastje of nachttafeltje.

Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje. Zorg ervoor dat de hoofdverlichting dimbaar is zodat je het kunt aanpassen aan het moment van de dag. Strakke inbouwspots of sfeervolle wandlampen geven de slaapkamers dat extra stukje comfort die je vaak ook ziet bij een echte hotelsuite. Leeslampjes naast het bed geven goed licht om te lezen en dragen bij aan extra sfeer.

Als de basis staat, is het tijd om af te stylen, waarbij het van belang is niet te overdadig aan de slag te gaan met accessoires. Kies liever een aantal grotere items, zoals grote schilderijen, een kunstwerk, opvallende nachtlampjes of grote planten op de vloer. Style deze zo symmetrisch mogelijk. Symmetrie draagt bij aan de rustgevende sfeer die veel hotelkamers hebben.

 

Maar welke sfeer of uitstraling je ook aanspreekt, het luxe gevoel van een smaakvolle hotelsuite haal je,
samen met LifeStyle Creations met gemak in huis!