Geborgenheid

lifestyle10Sinds het Coronavirus de wereld op zijn kop heeft gezet, speelt ons leven zich voornamelijk thuis af.
Hoe vorm je je thuis om tot een prettige plek voor jezelf en degenen waarmee je samenwoont?

Eén ding is zeker: door Corona is er een toenemende mate van aandacht voor wonen. In al haar facetten. Zaten mensen voorheen weleens aan de keukentafel met hun laptop om even snel iets weg te werken, de afgezonderde werkplek heeft een vlucht genomen. Logisch, een afgezonderde werkkamer brengt rust. Zeker wanneer een huishouden uit meerdere mensen bestaat, wordt dat eigen stekje een veilige haven.

Naast werkplekken zie je ook een toename van loungeplekjes waar je jezelf even kunt terug trekken met een boek, tijdschrift of waar je kunt Zoomen - dat is nu eenmaal het nieuwe contactmoment- met vrienden en familie. Een logeerkamer wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot multifunctionele relaxruimte. Die aanpassingen hoeven niet altijd grootscheeps te zijn, maar zorg wel voor eenheid: stem kleuren, materiaalgebruik en licht op elkaar af maar breng ook contrast aan. Bijvoorbeeld door ramen en kozijnen zwart/antraciet te lakken in combinatie met vergrijsde en beige tinten op wanden en in stoffen.

lifestyle11Ook buiten wordt niet vergeten: de beperkingen voor reizen en het dringende advies om zoveel mogelijk 'binnen' te blijven zorgen ervoor dat de drang om naar buiten te gaan toeneemt. En dus worden balkons, tuinen, terrassen hoe groot of klein ook in omvang; omgetoverd tot ware lustoorden. Buiten krijgt een woonfunctie en wordt betrokken bij 'binnen'.

Onze eigen ideale huis voor deze tijd? Ruimtelijkheid en visuele rust. Wij vinden het prettig als ruimtes logisch op elkaar aansluiten. Als je binnenkomt moet je meteen het gevoel hebben dat alles klopt: kleur, licht, sfeer.
En onderschat de kracht van geur niet. Thuis voelen doet men immers met alle zintuigen. Een prettig huisparfum mag wat ons betreft dan ook niet ontbreken.

 

Nieuwsgierig geworden wat de mogelijkheden met uw woning zijn? Neemt u gerust contact op met ons.
We creëren met veel aandacht en zorg een comfortabel en geborgen familiehuis.