De tuinkamer: pure ruimtewinst.

afbeelding01Als trotse eigenaar van een tuinkamer breng je hier steevast ook de nodige tijd in door. De meeste tuinkamers grenzen aan de woonkamer of keuken en bieden zodoende pure ruimtewinst om de woning te vergroten.
Ben je nog geen trotse bezitter maar overweeg je wel om er één te realiseren dan is er een ruim aanbod aan mogelijkheden: maten, materialen (staal, aluminium, traditionele bouw middels baksteen of een combinatie), open of gesloten dak, bitumen, pannen- of sedumdak etc.

Een opdrachtgever in het Limburgse Heuvelland droomde hier al jaren over en vond dat het tijd werd om haar droom te verwezenlijken en schakelde ons in om haar hierbij te helpen. Samen hebben we naar de functie van de extra ruimte gekeken. Belangrijk was dat naast een prettige en ruime thuiswerkplek er ook de mogelijkheid moest zijn om ongedwongen met een boek te relaxen. Aangezien de kamer grenst aan zowel de keuken als de tuin hebben we de indeling en inrichting dusdanig op elkaar afgestemd dat er een mooi en logische verbinding ontstaat.

Daarvoor wordt de huidige achterpui in de keuken verwijderd en ontstaat een enorme zee van ruimte. De tuin is beperkt in omvang. Onze opdrachtgever wilde ook daar optimaal gebruik van kunnen blijven maken dus wordt in fase twee de tuin door materiaalgebruik en indeling als het ware naar binnen gehaald. Een groot pluspunt aangezien men in de herfst en winter geen gebruik kan maken van de tuin. Door de toevoeging van één of meerdere planten in de tuinkamer komt de integratie van binnen en buiten nog beter tot zijn recht.

Een must voor onze klant was voldoende (dag)licht. Door een grote schuifpui over de bijna gehele breedte te plaatsen wordt enerzijds het zicht op de tuin vergroot, maar zorg je ook voor extra daglicht in de ruimte in tegenstelling tot een pui met bijvoorbeeld een borstwering. Als extraatje plaatsen we twee solatubes in het platte dak zodat ook vanaf de bovenzijde daglicht de ruimte in straalt. Veel mensen kiezen voor een lichtstraat of lichtkoepels. Het nadeel hiervan is kans op lekkage maar ook een groene aanslag ten gevolge van weersinvloeden. Een solatube voorkomt dit. Een ideale oplossing voor wie dat extra daglicht wenst. En wie wil dat nou niet?

afbeelding03 optie1Het bouwen van een tuinkamer of serre heeft ook nog een andere prettige bijkomstigheid: naast het verbeteren van het wooncomfort verhoogt u gelijktijdig ook de woningwaarde. Immers,u breidt het aantal vierkante meters woonoppervlakte uit. En dat levert uiteindelijk geld op.

Om een goed beeld /en gevoel te verkrijgen van de mogelijkheden en het uiteindelijke resultaat maken wij indien gewenst een 3D visualisatie van de nieuwe ruimte.
Hierdoor ontstaat een realistisch beeld en komt het project tot leven. We creëren de ultieme sfeerimpressie inclusief meubels, vloeren, wandafwerking, verlichting en decoratie. Op die manier kunt u als opdrachtgever in alle rust de juiste keuzes maken waarna we aan de slag kunnen met de uitvoer.

 

Overweegt ook u een tuinkamer, serre of misschien veranda en kunt u hulp gebruiken bij ontwerp en realisatie?
Neemt u dan contact met ons op. Samen zorgen we dat dromen uitkomen.