• slide001
  • slide002
  • slide003

LOGO g2018Portfolio | LifeStyle Creations


LifeStyle Creations luistert, vraagt en verbindt. Materie, vorm, verlichting kleur en tal van andere elementen die bij verbouwen en (her)inrichten aan de orde komen vormen de basis voor een gedegen aanpak. Hieronder een kleine greep uit door ons gerealiseerde projecten.


Cicero Zorggroep - Locatie Aan de Bleek in Schinveld

200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5467 HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5609 HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5519 HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5688 HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5491 HDRarrow leftup200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5543 HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5552a HDR200511 cicero zorggroep aan de bleek LR IMG 5449 HDRIMG 8101

LifeStyle Creations ontwierp en realiseerde de revitalisatie van zorgcentrum Aan de Bleek om ook in de toekomst de zorg, die steeds intensiever gaat worden op maat te kunnen (blijven) leveren. Uitgangspunt was om dé multifunctionele kernvoorziening voor zorg en welzijn voor Schinveld en omgeving te creëren, waarbij functionaliteit en uitstraling hand in hand zouden gaan middels toepassen van de meest innovatieve zorginstrumenten zonder een A-typische zorguitstraling te realiseren.

Wij ontwierpen nieuwe cliëntkamers, gangen, huiskamers, prikkelarme ruimtes voor drie verschillende afdelingen, een kapsalon en separate wellnessruimte alsook een centrale ontmoetingsplek op de begane grond waar door middel van diverse thema's 'buiten' naar binnen werd gebracht. Grote uitdaging was eenheid te brengen in het gebouw: waar voorheen met name de begane grond uit diverse afzonderlijke ruimtes bestond, transformeerden wij deze tot één grote ruimte: een dorpsplein met daaromheen diverse thema's uit de omgeving zoals de 'Schinveldse Bossen', de 'Roode Beek" en 'Nonke Buusjke".

De cliënten die bij Aan de Bleek wonen hebben baat bij een prikkelarme omgeving. Warmte en diversiteit hebben we gecreëerd door te kiezen voor verschillende materialen en structuren zoals pvc-vloeren met hout- en steenmotief alsook afneembare stoffen die een zachte uitstraling hebben. Daarnaast heeft het verlichtingsplan speciale aandacht gehad, waarbij in de woonkamers en prikkelarme ruimtes op de etages Human Centric Lighting is toegepast waarmee het ritme van de mens ondersteund wordt, de concentratie verbeterd, slaapstoornissen voorkomen kunnen worden en het algehele welzijn verbeterd.

Kernwoorden: renovatie, uitnodigend, warm, innovatief, toekomstproof.


Kapsalon Raf Maastricht

raf 01raf 002raf 003raf 004raf 005arrow lefttdown

Onze opdrachtgever, een ware meester der knipkunst, dreigde zijn inspiratie te verliezen. Oorzaak: een sterk gedateerde werkomgeving uit de jaren 80. Ons bureau transformeerde de salon naar de 21e eeuw, met een subtiele knipoog naar de jaren 70 in de vorm van een niet van echt te onderscheiden baksteenwand in de wachtruimte. Optisch werd de salon groter door middel van zwevende kaptafels, toepassing van grote spiegels, een industrieel ogende vloer, een subliem uitgedacht verlichtingsplan en duidelijke zichtlijnen.

Kernwoord: rust!


"Pied à Terre" appartement Maastricht

bredestr 02 bredestr 01 bredestr 03  bredestr 04 bredestr 05

De opdrachtgevers van dit penthouse dat gesitueerd is in een rijksmonument in hartje centrum van Maastricht wilden in hun pied-a-terre een woon/ en werkfunctie combineren: een grote leefkeuken annex eetkamer, een ruime zithoek gesitueerd op een vide gelegen boven de leefkeuken, en naast een logeervertrek tevens een ruime masterbedroom met aansluitend kantoor. Een toevoeging van een "vuurtje" was een sterke wens. Gelet op gemeentelijke wet- en regelgeving is gekozen voor een bio-ethanol haard die verwerkt werd in het tv ameublement. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen, zoals een wengé-vloer en olijfhout dat verwerkt werd in onder meer het bureaublad en de bedachterwand, kreeg de "oude dame" zoals het penthouse liefkozend werd genoemd haar oude grandeur weer terug. De eeuwenoude eikenhouten draagbalken en spanten kregen een prominente plaats in het zicht, versterken daardoor de kracht van het woongenot en blenden subliem met het strakke stucwerk en interieurbouwwerk van kasten en keuken. De lift die vanuit de majestueuze centrale hal rechtstreeks uitkomt in de woning vormt de kers op de taart. Idyllisch genieten!


The Housing Company

thc 05thc 08thc 09thc 10thc 11

I.s.m. onze opdrachtgever ontwikkelen en realiseren wij regelmatig woonvoorzieningen voor (buitenlandse) personen die voor korte of langere tijd in de regio Maastricht zullen werken. Doelstelling is een hoogwaardige woonomgeving te verkrijgen waarbij de invulling ten gevolge van grootte en vorm resulteert in meerdere differentiaties en woningtypen. Kernwoorden: duurzaam - neutrale uitstraling - beperkte omvang maar groots comfort - efficiënt.


Kasteel Vaeshartelt Maastricht

Hotel Kasteel Vaeshartelt nabij Maastricht kent een rijke historie. Typerend is het oude kasteel met daaraan verbonden een ultra moderne aanbouw in beton die sterk contrasteert met de reeds bestaande bouw. Onze opdrachtgever wenste een nieuwe uitstraling van het restaurant dat tevens als feestlocatie voor bijvoorbeeld huwelijken wordt gebruikt, conferentieruimte, maar ook als afscheidsruimte bij begrafenissen.

Kernwoorden in dit project waren: duurzaamheid - cradle2cradle - functionaliteit - mobiliteit - Lataster. Vandaar dat aan de tekentafel het idee ontstond om met mobiele buffetten en bars te werken, maar dan wel met een exclusieve uitstraling door middel van materiaalgebruik. Als eyecatcher werd een verlichtingsornament achter de bar gecreëerd, opgebouwd uit (wijn)flessen aangestraald door diffuus licht die samen met de verlichte sterrenhemel in het plafond een speels effect opleveren. Het immense schilderij van kunstenaar Lataster, gold als uitgangspunt voor de kleurstelling in de meubilering. Old meets new!

kasteel vaeshartelt 02kasteel vaeshartelt 04kasteel vaeshartelt 01kasteel vaeshartelt 03gray arrow

 

  • slide001
  • slide002
  • slide003