• slide001
  • slide002
  • slide003

Stijl 1 | Scandinavian: Basic Design

Door sober kleurgebruik, een serene, rustige en vaak minimalistische uitstraling bewerkstelligen gecombineerd met natuurlijke elementen zoals hout en beton.

Scandinavisch woonkamer5

Kenmerkend voor een Scandinavische woonstijl zijn het gebruik van neutrale en kalme tinten (wit, grijs- en lichtblauw) in combinatie met (wit)houten vloeren. Voeg daarbij het gebruik van natuurlijke elementen en materialen (zoals planten, hout en beton), vaak minimalistisch en tijdloos vormgegeven meubels en ruim aandacht voor voldoende lichtinval en de sfeer is compleet.

keuken

Lichtinval is een belangrijk aspect aangezien in de Scandinavische landen de zonuren, zeker in de wintermaanden, beperkt zijn. Scandinavische huizen hebben dan ook vaak grote raampartijen waardoor zoveel mogelijk natuurlijk licht de woning kan binnen treden.

Scandinavisch woonkamer

Een handig hulpmiddel bij gebrek aan grote ramen is het gebruik van spiegels: deze reflecteren de hoeveelheid licht waardoor een ruimte optisch lichter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Scandinavian living

Basiskleur

Hoewel wit de basiskleur is in een Scandinavisch interieur, mag er zeker een kleur toegevoegd worden.

octo2

Een louter wit interieur oogt vaak onpersoonlijk en ongezellig.

samples

Wij adviseren dan ook een kleur of kleurenpalet te kiezen waarbij het totale interieur de zo typische rustgevende sfeer van het Hoge Noorden ademt.

 monstera deliciosa

  • slide001
  • slide002
  • slide003

1. Scandinavian: Basic design

Serene, rustige en vaak minimalistische uitstraling.

scandinavian2

2. Glam: City Chique

Strakke en elegante woonstijl maar toch ingetogen.

city

3. Urban: Industrial Style

Urban living: een stoer en industrieel interieur.

industrial2